Op 23 november a.s. geeft Herwin Lokken een workshop voor trompettisten, cornettisten en bugelisten (minimaal B niveau) die hun vaardigheden op het gebied van lichte muziek willen verbeteren. ’s Avonds geeft Excelsior een verenigingsconcert. Een deel van het werk dat tijdens de workshops ingestudeerd wordt, wordt ’s avonds voor publiek gespeeld!

Tijdens de workshop ga je flink aan de slag met de bekende trompettist Herwin Lokken. Je krijgt tips over het spelen van lichte muziek, zoals timing, articulatie en de basis van improvisatie. Bovendien studeer je samen met andere muzikanten een licht werk in, dat ’s avonds tijdens het verenigingsconcert wordt uitgevoerd. We sturen vooraf muziek naar je toe, zodat je er thuis vast op kunt oefenen en het technisch zit voordat de workshop begint. De workshop start om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur met een presentatie, die tot 16.30 uur duurt. Het verenigingsconcert begint om 20.00 uur.

Herwin Lokken werd geboren op 16 juni 1978 in Meppel en studeerde aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam, waar hij in 2004 afstudeerde. Tijdens zijn studieperiode speelde Herwin onder andere met bands als de Jazzmania Big Band, Dual City Concert Band, Big Band Bodycheck, Landes Jugend Jazz Orchester Hessen, Holland Big Band en vele anderen. Herwin deed concerten in veel landen over de hele wereld. Herwin heeft met vele nationale en internationale artiesten het podium gedeeld. Op dit moment speelt Herwin in het ‘Noordpool Orkest’ waarmee hij op Pinkpop optrad. Ook werkt Herwin met diverse orkesten en bands op freelance basis. Bovendien geeft hij regelmatig workshops in lichte muziek. Daar kun je dus veel van leren.

Je kunt deelnemen door je op te geven via email: excelsiorschraard@gmail.com. We willen graag het volgende van je weten: Naam, leeftijd, niveau B, C of D, je e-mailadres, je instrument en of je ’s avonds beschikbaar bent. Als je ’s avonds meespeelt, wil je er dan rekening mee houden dat dit in een zwart tenue is?

De workshop kost € 10,00. Hiervoor krijg je muziek, 3 uur tips en trucs én een drankje tijdens de pauze. Neem het tientje mee naar de workshop, is dat meteen ook geregeld.

De workshop en het concert vinden plaats in het Marne College, Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward.