Vanaf november 2023 is Gijs Heusinkveld de nieuwe dirigent van Excelsior Schraard. Hij neemt hiermee het stokje over van Thom Zigterman, die na een periode van 26 jaar afscheid neemt van de fanfare.

Gijs Heusinkveld dirigeert brassband Excelsior uit Ferwert en brassband Looft den Heer uit Beetgumermolen. Zijn muzikale carrière begon echter bij Fanfare Psalm 150 te Dinxperlo waar hij de euphonium leerde bespelen en zijn liefde voor de fanfare ontstond. Op 17-jarige leeftijd werd Gijs toegelaten tot de vooropleiding op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en in juni 2011 werd deze studie met een concert in de concertzaal van het Conservatorium afgesloten. Al tijdens deze studie werd Gijs tevens toegelaten tot de studie HaFaBra directie die hij volgde bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Deze studie werd in 2013 met goed gevolg afgerond en sindsdien is Gijs ononderbroken actief als dirigent in de hafabra sector.

‘Elke orkestvorm heeft zo zijn specifieke kenmerken en charmes. Momenteel dirigeer ik een 2-tal brassbands en ik kijk er daarom enorm naar uit om in november van dit jaar het stokje te mogen overnemen van Thom en daarmee weer een fanfare te gaan dirigeren. Al sinds mijn jeugd, waarin ik ben opgegroeid bij Fanfare ‘Psalm 150′ in Dinxperlo, heeft de fanfare een speciaal plekje in mijn hart. De bijzondere en unieke klankkleuren welke de fanfare rijk is, hebben mij altijd enorm geboeid en ik kijk dan ook enorm uit naar de samenwerking met Excelsior en dit nieuwe hoofdstuk in mijn muzikale carrière’ 

We kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking en gaan vanaf november samen met Gijs een nieuw muzikaal avontuur aan. Van september tot november zal Excelsior Schraard onder leiding staan van een interim dirigent.