C.M.V. Excelsior Schaard

Dirigenten

Thom Zigterman

Thom Zigterman

Dirigent

Fenny Haagsma

Fenny Haagsma

Dirigent

Onder leiding van

 

Thom Zigterman

Sinds 1997 staat Thom Zigterman voor Excelsior. Hij werd op 9 april 1972 geboren in het Groningse plaatsje Delfzijl. Op tienjarige leeftijd verhuisde hij naar Heeg (Friesland). Daar genoot Thom zijn eerste muzieklessen en bespeelde de bugel in de plaatselijke fanfare Crescendo. Dat Thom talent en ambitie had werd al snel duidelijk, daarom koos hij ervoor om verder te gaan in de muziek.

Nadat hij de overstap had gemaakt van bugel naar trompet kwam hij in 1990 bij het Frysk Fanfare Orkest. Een jaar later ging hij Schoolmuziek en HaFaBra directie studeren aan het Conservatorium te Groningen. Hij speelt in Es – bas bij het Gelders Fanfare Orkest en koperkwintet DREFT.

Tijdens en na zijn opleiding heeft Thom verschillende brassbands en fanfareorkesten gedirigeerd. Momenteel leidt Thom CWO uit Groningen (1ste divisie), fanfareorkest ‘Advendo’ uit Morra – Lioessens (5e divisie) en Oranje uit Spannum (4e divisie). Thom is daarnaast op allerlei mogelijke muzikale terreinen actief. Zo heeft hij zijn eigen uitgeverij met composities en arrangementen, verzorgt gastdirecties en is veelgevraagd jurylid bij festivals, solistenconcoursen en try outs.

Voor meer informatie Website Thom Zigterman

Fenny Haagsma

Na het behalen van haar HAVO diploma heeft Fenny gestudeerd aan de PABO, waarna zij schoolmuziek is gaan studeren aan het conservatorium te Groningen. Zij is docent muziek aan het Marne College in Bolsward.Ze is zeer actief in het project Blazing, waarin kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de koperblaasmuziek. Daarnaast speelt ze trompet bij Excelsior Schraard en zingt ze bij Oratoriumvereniging Bolsward.