Home              Bestuur  
Word vrienden op Facebook  Volg ons op Twitter
Optredens

24 november verenigingsconcert Marne College Bolsward, 20.00 uur

23 december, kerstcocnert, kerk Schraard, 15.00 uur

Vaste sponsoren van Excelsior:

Foox Groothander Bergsma 

en DSA Express Noord Friesland, Arum

 

WMC 2017

Excelsior nam op 15 juli deel aan het WMC. Hieronder een fotoimpressie van het uitzwaaiconcert, de laatste voorbereidingen,  het concert én het feest.

1. uitzwaaiconcert

Als dank voor alle mentale en financiële steun gaven we voor familie, vrienden, dorpsbewoners en sponsoren een uitzwaaiconcert op de pleats van de familie Veldhuis. Bijzonder, want voorheen stond hier het kasteel waar Schelte van Aysma woonde. Voor het concert nog even met alle deelnemers op de foto, met dank aan Yeb Tjalling de Witte!

Uiteraard was ook Jan de Haan aanwezig, die voor ons Galea et Bellum componeerde. Hij ontving van ons de eretitel 'compon is 't' eb bij behorend T-shirt.

2. de reis

We vertrokken 14 juli richting Kerkrade. De feestcommissie zorgde voor de nodige ontspanning, geheel in het thema van Skelte. Twee fluoriserend skeletten vergezelde het orkest gedurende de hele reis zijn op vele foto's terug te vinden; waar zij gingen, waren ook Excelsiorleden!

Logeeradres was Gillishof in Bocholz, in deze plaats mochten we nog twee keer repeteren in het clubgebouw van de Koninklijke Philharmonie van Bocholz. De ontvangst was geweldig, compleet met vlaai en andere lekkernijen.

3. Het concert

Op 15 juli trad Excelsior op als eerste orkest in de eerste divisie. Vroeg uit de veren, goed ontbijten en daarna 8 km reizen maar de Rodahal in Kerkrade. Na een half uurtje inspelen betraden we het podium en speelden naar allerbeste kunnen A Diamond for Parker en Galea et Bellum. De ontlading na zo'n intensieve voorbereiding was groot. Wat was het geweldig om in deze zaal te mogen spelen voor een mooi publiek, dat een staande ovatie gaf.

We ontvingen van de Jury 87 en 88 punten, gemiddeld dus 87,5 punt, best goed voor een debutant in de divisie.

4. Het feest

Terug in Gillishof samen genieten van een BBQ en onze muzikaal leider Thom Zigterman bedanken voor al zijn inspanningen. 's avonds met elkaar naar het concert van twee Belgische orkesten die uitkwamen in de concertdivisie. Wat een geweldige muziek! Daarna feesten op het plein in Kerkrade en in de late uurtjes terug met de taxi.

De volgende ochtend in de bus terug naar Friesland, even een paar weken niet repeteren, maar daarna weer vol in de weer met concerten, ONFK én Skeltemania!

2016 - 2017; een seizoen om nooit te vergeten!

 

Copyright 2018 - Excelsior Schraard  
Over ons / De dirigent / Agenda / Fotoboek / Links / Nieuws / Contact KvK-nr: 40001201